6 Temmuz 2013 Cumartesi

Elektrik Faturası - Ucuz Elektrik - İndirimli Elektrik


Elektrik Faturası Kabarık Mı Geliyor?
Elektrik faturası kabarık geliyorsa ve faturayı daha indirimli ödemek istiyorsanız yapmanız gereken birçok şey var. Bunlar arasında en önemlisi indirimli olan aydınlatıcıları kullanmak olacaktır. Türkiye’de enerji harcaması genellikle %25 oranında aydınlatma kaynaklıdır. Dolayısıyla aydınlatma konusunda hassas davranıldığı takdirde enerjiden de tasarruf sağlanmış olacaktır.



Günlük olarak yapılacak pek çok şey vardır. Örneğin odanızdan çıktığınızda elektriği kapatmayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Bunun yanında TV, VCD, DVD gibi elektronik aletlerin kullanıldıktan sonra fişi mutlaka çekilmelidir. Özellikle bilgisayarların oldukça fazla enerji tükettiği bilinmektedir. Bu nedenle kullanılmayan bilgisayarların kapatılsa bile fişi mutlaka çekilmelidir.

İndirimli elektrik kullanmak isteyen kişilerin pek çok yönden aydınlatmaları gereken bir bölge varsa birkaç lamba yerine tek lamba kullanmaları daha tasarruflu olacaktır. Enerjisi yüksek tek lamba kullanmak, lamba sayısını artırmaktan çok daha tasarruflu olacaktır.

Herhangi bir kıyafetinizi ütülemek için ütü kullandığınızda işiniz bitmeden 5 dakika önce ütünün fişini çekmeniz gerekecektir. Bu sayede biraz da olsa enerji tasarrufu sağlamış olacaksınız. Kompakt flüoresan lamba kullanmak kesinlikle diğer lambalara göre daha az enerji sağlayacaktır. Bunun yanında lambaları temizlemek de oldukça önemlidir. Temiz lambalar daha fazla enerji yayılmasını sağlayacaktır. Hem bu sayede aydınlanma da oldukça kaliteli olacaktır.

Enerji tasarrufu için dış cephede kullandığınız lambalara da dikkat etmelisiniz. Halojen lambalar kesinlikle daha az enerji sarf edilmesini sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Elektrik Haberleri, Fatura, Zam, Açma Kapama Enerji Haberleri | Elektrik Haberleri