6 Temmuz 2013 Cumartesi

Elektrik Tasarrufu İçin Öneriler


Elektrik Tasarrufu İçin Neler Yapılmalı?

Gelişen teknolojik çağın en büyük nimetlerinden biri olan elektrik enerjisi artık evde ve işte olmak üzere her mekânda bizlere kolaylık sağlamakta ve günlük hayatın vazgeçilmezlerinden biri olmaktadır. Her adımımızda elektrik enerjisini kullanıyor olmak elbette ucuz elektrik enerjisine sahip olma isteğini arttırmaktadır. Her ne kadar daha az enerji tüketimi yapabilmek için elektrikli cihazları daha az kullanma gibi basit tasarruf yöntemleri kullanılsa da bunlar elektrik faturamızdaki rakamların azalmasına yeterli kalmamaktadır.



                Günümüzde ucuz elektrik kullanımı için birtakım yöntemler mevcuttur. Bunlardan biri olan serbest tüketici kavramı, tüketicilerin kendi elektrik tedarikçilerini seçerek TEDAŞ’ ın tarifelerinden daha uygun fiyata elektrik enerjisi kullanım imkânı sağlar. Serbest tüketici olabilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenen serbest tüketici limitinden daha fazla elektrik enerjisi tüketiyor olmak gerekir. Bu hizmetten yararlanabilmek ve daha ucuz elektrik tüketimi sağlamak istiyorsanız faturanız 150 tlnin üzerinde olmalı ve Serbest tüketici belgesine sahip olunmalıdır. Serbest tüketici olabilmek için belirlenen limit her yıl ocak ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından kamuoyuna duyurulur. 2013 yılı için belirlenen bu limit 5.000 kwh’dir ve bu limit aylık 150 tl fatura bedeline karşılık gelmektedir.

                Sizde indirimli elektrik satışı imkânından yararlanabilmek ve daha ucuza elektrik kullanımı sağlamak için bu hizmetten yararlanabilir, daha bilinçli elektrik tüketimi yaparak elektriğinizi ucuza getirebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Elektrik Haberleri, Fatura, Zam, Açma Kapama Enerji Haberleri | Elektrik Haberleri