6 Temmuz 2013 Cumartesi

Elektriğin Hayatımızdaki Önemi


Elektrik Enerjisinin Günlük Hayatımızdaki Yeri

                Elektrik; günlük hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Atılan her adımda, yapılan her işte artık elektrik enerjisinin kullanılıyor olması elektriğin daha önemli ve vazgeçilmez olmasını sağlamaktadır. En önemli özelliği aydınlatma olan elektrik enerjisi, gün ışığından sonra karanlık olan mekânların aydınlatılmasını sağlamaktadır.



                Elektrikli ev aletleri ile artık ev işleri daha çabuk ve kolay yapılır hale gelmiştir. Bulaşık makineleri, elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi gibi elektrikli aletler hemen hemen her evde kullanılmaktadır. Elektriğin ev işlerinde olduğu kadar, iş hayatımızda da çok büyük önemi vardır. Artık bütün işler bilgisayar tabanlı olduğundan dolayı, elektriğin kesilmesi durumunda bilgisayar kapanacağı için var olan işler durma noktasına gelecektir.

                Elektriğin günlük hayattaki kullanım alanı sayılamayacak kadar çoktur. Elektrik adeta insan yaşamının bir parçası olmuştur. En ufak örneklerinden olan televizyon ve bilgisayar elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Televizyon izleme ve bilgisayarda oyun oynama yâda chat yapma tutkusu olanlar için, elektriğin kesilmesi demek hayatın durması anlamına gelmektedir. Hayatımızın her noktasında var olan elektrik, bilinçli tüketilmelidir. Bilinçli tüketim olmadığı noktada hem enerji tasarrufundan yoksun bir ülke haline gelinebilir hemde elektrik faturasındaki yüksek rakamlar yüzünden sorun yaşanabilir.

                Bilinçli enerji tüketim için gün ışığında lamba yakılmamalı, televizyon günün belli saatlerinde çalıştırılmalı, elektrikli ev aletleri gereğinden fazla kullanılmamalıdır. Bilinçli tüketim ve enerji tasarrufu, bilinçli tüketici ile sağlanmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Elektrik Haberleri, Fatura, Zam, Açma Kapama Enerji Haberleri | Elektrik Haberleri