6 Temmuz 2013 Cumartesi

Elektrik Bayiliği - Elektra Enerji



Dünyanın en temel ihtiyaçları arasına, gelişen teknoloji ile girmeyi başaran elektrik enerjisi, pahalılık oranıyla da insanların kazançlarından büyük pay elde etmektedir. Özellikle büyük işletmelerin sürekli ihtiyacı olan elektrik, bu işletmelerde büyük masrafa neden olmaktadır ve en fazla gider yaratan ve ekonomilerini sarsan bir enerji türü olarak karşılarına çıkmaktadır. Bu tür durumlarda elektriği daha ucuza temin etme yolları bulunmaktadır ve ticarethaneler, enerji ve elektrik bayiliklerine başvurmaktadırlar. ,

Enerji Bayilik


Enerji ve elektrik bayileri, TEDAŞ’ın sağladığı elektrik fiyatlarından daha uyguna elektrik enerjisini büyük işletmelere sağlamaktadırlar. Fakat bu bayiliklerin verdiği fırsatlardan yararlanmak için “Serbest Tüketici Belgesi" ne ihtiyaç bulunmaktadır. Serbest Tüketici Belgesi’ni, firmalar kullandıkları elektrik miktarını hesaplayarak ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na tutarı göndererek alabilirler. Fakat bu belgeyi alabilmek için, belli miktarda bir elektrik enerjisi kullanımının üstünde elektrik kullanmak gerekmektedir. Eğer kullanılan elektrik, Enerji Piyasası Düzenlenme Kurulu’nun belirlediği miktarın üstümdeyse, işletme Serbest Tüketici Belgesi’ni alarak, enerji ve elektrik bayiliklerinden yararlanabilir.

 Peki ya bu elektrik ve enerji bayilikleri nasıl açılır? Enerji ve elektrik bayiliklerini veren enerji ve elektrik firmalarına dilekçe ile istek bildirilir. Uygun görüldüğü takdirde firma sizden çeşitli belgeler temin etmenizi ister. Bunlar temin edildikten sonra ise firma ile anlaşma için bazı belgelere imzalar gerekir. Bu belgeler ise şu şekilde sıralanabilir:

Taahhütname, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, vergi kimlik belgesi, oda sicil kayıt sureti, vergi kimlik belgesi, yetki belgesi ve bayilik sözleşmesi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Elektrik Haberleri, Fatura, Zam, Açma Kapama Enerji Haberleri | Elektrik Haberleri