6 Temmuz 2013 Cumartesi

Enerji tasarrufu için neler yapılır



Elektrik enerjisinin daha az kullanılması ancak belirli kıstaslar gözetilerek mümkün olabilmektedir. Örneğin herhangi bir odadan çıktığınızda odanın ışığını kapatmak bunlar arasında ilk sırada gelmektedir. Bu sayede elektrik enerjisini daha çok tasarruflu kullanmış olacaksınız. Bunun yanında evde bulunan bilgisayar, televizyon, DVD, VCD gibi cihazları tamamen kapatmanız ve mutlaka fişini çekmeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde bu cihazların enerji harcamamaları sağlanacaktır.



Türkiye’de elektriğe harcanan enerjinin %25’i aydınlatma için harcanmaktadır. Dolayısıyla tam da bu nedenle aydınlatma cihazlarına dikkat etmek gerekecektir. Flüoresan lambalar kesinlikle birçok lambaya göre daha tasarrufludur. Bu nedenle daha çok tercih edilmektedir. Akkor Flamanlı ampul yerine kompakt flüoresan ampul kullanmak elbette daha fazla enerji tasarrufu sağlayacaktır.

İndirimli elektrik faturası ödemek için yapılması gereken şeylerden bir tanesi de tasarruflu olduğu belirtilen lambaları kullanmak olacaktır. Çünkü bu sayede ciddi oranda enerjiden tasarruf sağlamış olacaksınız. Bunun yanında kullandığınız ütünün işiniz bitmeden 5 dakika önce fişini çekmeniz de enerjiyi daha tasarruflu kullanmanızı sağlayacaktır.

Enerji tasarrufu için yapılması gereken şeylerden bir tanesi de fazla ışığa ihtiyaç duyulan alanlarda çok fazla lamba yerine tek bir lamba kullanmak olacaktır. Çünkü çok sayıda lambanın kullanılması tek lamba kullanımına göre daha fazla enerji kullanımı sağlayacaktır. Aynı zamanda doğal ışıktan yoğun olarak faydalanmak da enerjiyi daha az harcamanızı sağlayacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Elektrik Haberleri, Fatura, Zam, Açma Kapama Enerji Haberleri | Elektrik Haberleri