26 Aralık 2013 Perşembe

Son Elektrik Kesintileri

İSTANBUL’da özellikle son günlerde başlayan elektrik kesintileri vatandaşları çileden çıkarttı. Kesintiler nedeniyle elektrikli eşyalarının bozulduğunu, doğalgaz kombileri çalışmadığı için de donduklarını söyleyen vatandaşlar şikâyet yağdırdı. İstanbul’da bu sabah da 12 ilçede elektrik kesintisi vardı. Milyonlarca kişi karanlıkta ve soğukta kaldı.

Soğukların bastırmasıyla doğalgazda yaşanan sıkıntı elektrik üretimini de vurdu. İstanbul’da özellikle son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerinin de, elektrik tüketimini düşürmek için planlı yapıldığı iddia edildi. İstanbul’da bu sabah Şişli, Beyoğlu, Bahçelievler, Bağcılar, Sarıyer, Esenyurt, Bayrampaşa, Esenler, Kartal, Beykoz, Kadıköy ve Sancaktepe’de elektrikler yoktu. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasının büyük bir kısmına saat 14:00 ile 16:00 saatleri arası da elektrik verilemedi.  Milyonlarca kişinin yaşadığı 12 ilçede elektriklerin kesilmesiyle, doğalgaz kombileri ve ısıtıcılar da çalışmadı. İstanbul'un en gözde caddelerinden olan Bağdat Caddesi de elektriksiz kaldı. Civarda oturan vatandaşlar telefonla yetkililere ulaşmaya çalıştı fakat bir yanıt alamadı. 

Öte yandan İstanbul’un Avrupa Yakası’na elektrik dağıtan BEDAŞ ve Anadolu Yakası’na elektrik dağıtan AYEDAŞ’ın telefonları kesinti ihbarları nedeniyle oldukça yoğundu. İstanbullular iki şirket haricinde gazete ve televizyonların haber merkezlerine de şikâyet yağdırdı.
Elektrik olmadığı için kombiler de çalışmadı. Vatandaşlar ısınma problemi yaşadı. Beyoğlu’ndan arayan bir vatandaş, “Evde küçük çocuk var. Bu buz gibi havada hasta olacaklar. Herşeyi geçtik ama ısıtıcılar çalışmıyor. Donuyoruz. Bizi duyan var mı?” diye sitemde bulundu.
İŞYERLERİ BÜYÜK MADDİ KAYIP YAŞADI
Özellikle kredi kartıyla satış yapan işyerleri büyük maddi kayıplara uğradı. Bağcılar'da beyaz eşya dükkanı olan Aslan Karacaer 2 saatlik kaybının 5 bin TL olduğunu söyledi. Yine kuyumcular da kesintiden etkilenen işyerleri arasında yer aldı.
186 MEŞGUL ÇALIYOR
İstanbul Avrupa Kıtası'nda oturan vatandaşlar elektrik kesintisiyle ilgili olarak bilgi almak için BEDAŞ'ın 186 elektrik arıza hattını aradıklarını belirtiyorlar. Fakat  halk 186 hattının sürekli olarak meşgul çaldığını söylüyor.
kaynak: hurriyet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Elektrik Haberleri, Fatura, Zam, Açma Kapama Enerji Haberleri | Elektrik Haberleri