3 Eylül 2013 Salı

Serbest Tüketici Nedir?

Günümüzde elektrik en fazla kullanılan ve insanların en fazla ihtiyacı olan enerji türüdür. Böyle bir durumda vazgeçilmez kıldığımız elektriği, indirimli ya da ucuz bir şekilde nasıl kullanabiliriz? Özellikle son zamanların en gerekli olduğu kadar en pahalı enerji kaynaklarından olan elektrik enerjisi, faturalara yansıyan tutarlar ile insanların cebine oldukça zarar vermektedir. Ekonomi böyle bir hal almışken, ucuz ve indirimli elektriği günümüzde sağlayan bazı şirketler ortaya çıkmıştır. Fakat böyle bir fırsatı elde edebilmek için bazı şartlar gerekmektedir.

Özellikle büyük işletmelerin, firmaların en fazla şikâyetçi oldukları ve ceplerini en fazla yakan faturaların da elektrik faturaları olduğu görülmektedir. Bu durumda toptan enerji satın alma hakkı elde etmek isteyen firmalar, serbest tüketici sertifikası adı altında bir belge almalıdırlar. Bu belge sayesinde toptan indirimli ve ucuz elektrik kullanma hakları firmalara sağlanmaktadır. Böyle bir durumda, bu fırsatı sağlayan birçok firma göze çarpmaktadır.

Elektriğin pahalı olması ve işletmelerin indirimli ve ucuz elektriğe yönelmesi ile bu firmalardaki rekabette artmakta ve rekabet ile birlikte fiyatlar oldukça düşük düzeyde tutularak, işletmelere fırsatlar sağlamaktadır.  İndirimli ve ucuz elektriği bir örnek ile açıklayacak olursak; indirimli ve ucuz elektrikten yararlanan firmalar ve işletmeler 0.240 TL birim fiyatına tabi tutulan elektriği toplu kullanımdan yararlanarak 0.228 TL ye kullanabilmektedirler.
Böyle bir indirim, toplu elektrik faturası ödemelerinde, ticarethanelerin, çok büyük kar marjı elde ettiklerini de göstermektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright © Elektrik Haberleri, Fatura, Zam, Açma Kapama Enerji Haberleri | Elektrik Haberleri